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영어

요리할 때 유용한 영어 표현

by 넥스트쿠키 2025. 3. 12.
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🔪 재료 손질하기

  • Chop the onions finely. (양파를 잘게 다지세요.)
  • Slice the tomatoes thinly. (토마토를 얇게 써세요.)
  • Dice the potatoes into cubes. (감자를 깍둑썰기하세요.)
  • Mince the garlic. (마늘을 다지세요.)
  • Peel the carrots before chopping. (당근을 썰기 전에 껍질을 벗기세요.)

🔥 조리하기

  • Boil the water for pasta. (파스타용 물을 끓이세요.)
  • Simmer the soup for 20 minutes. (국을 20분 동안 약한 불에 끓이세요.)
  • Fry the chicken until golden brown. (치킨을 노릇하게 튀기세요.)
  • Grill the steak over high heat. (스테이크를 센 불에 구우세요.)
  • Sauté the mushrooms with butter. (버섯을 버터에 볶으세요.)
  • Bake the cake at 180°C for 30 minutes. (케이크를 180도에서 30분 동안 구우세요.)

🥄 양념 & 간 맞추기

  • Season the meat with salt and pepper. (고기에 소금과 후추로 간을 하세요.)
  • Add a pinch of sugar. (설탕을 한 꼬집 넣으세요.)
  • Sprinkle some cheese on top. (위에 치즈를 뿌리세요.)
  • Drizzle some olive oil over the salad. (샐러드 위에 올리브 오일을 살짝 뿌리세요.)
  • Marinate the chicken for at least an hour. (닭고기를 최소 1시간 동안 재워 두세요.)

요리 과정 설명하기

  • Preheat the oven to 180°C. (오븐을 180도로 예열하세요.)
  • Let the steak rest before slicing. (스테이크를 자르기 전에 잠시 둬세요.)
  • Flip the pancake when bubbles appear. (거품이 생기면 팬케이크를 뒤집으세요.)
  • Stir the sauce occasionally. (소스를 가끔 저어 주세요.)
  • Mix all the ingredients together. (모든 재료를 섞어 주세요.)

🍽 완성 후 마무리

  • Garnish with fresh parsley. (신선한 파슬리로 장식하세요.)
  • Serve it while it’s hot! (따뜻할 때 서빙하세요!)
  • Be careful, it’s very hot! (조심하세요, 엄청 뜨거워요!)
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